Zdravljenje prostatitisa dopolnjujemo s koristnimi vajami z vajami

Prostatitis se zdravi ne le z zdravili, ampak tudi z vsemi vrstami postopkov, vključno z gimnastiko. Omogoča hitrejše okrevanje. Kompleksne vaje skupaj z jemanjem zdravil pomagajo izboljšati krčenje medeničnih mišic. Zahvaljujoč polnjenju s prostatitisom pride do naravne masaže prostate in izboljša se pretok krvi.

vaje za zdravljenje prostatitisa

Dobro izbran sklop vaj in vaj bo pospešil zdravljenje prostatitisa.

Prednosti gimnastike za prostatitis

Moški razmišljajo o svojem zdravju v zadnjem trenutku. Ne marajo jemati tablet, zato jim je kot zdravljenje primerna gimnastika, ki jo lahko izvajate doma. Za te wellness ukrepe ni treba porabiti denarja in od njih ni stranskih učinkov. Pri kroničnem prostatitisu vadba kaže pozitivne rezultate le v kombinaciji z zdravili.

Obstaja veliko vrst vaj, ki dobro vplivajo na vnetje prostate in povečajo odtok izločkov. Zahvaljujoč terapevtskim vajam se mišice v majhni medenici okrepijo, presnovni procesi se normalizirajo, krvni obtok se izboljša, krči in vnetja izginejo.

Obstaja niz tečajev za prostatitis, vendar je vse individualno in nekaj posebnega je primerno za vsakega moškega. Vrsta vadbe predpiše zdravnik. Dejanja, ki jih izvaja moški, ne smejo povzročati nelagodja ali poslabšati stanja.

Vaje pri vnetju prostate ne smejo biti težke, obremenitev za prostatitis ni priporočljiva.

Katere vaje so koristne za prostatitis

Pri vnetju prostate ne morete preobremeniti telesa in dovoliti prekomernega dela. Med številnimi vrstami dejavnosti za zdravljenje prostatitisa se za najučinkovitejše štejejo naslednje vrste telesne dejavnosti:

  • plavanje;
  • gimnastika pred zajtrkom;
  • teči;
  • joga;
  • športna hoja.

Kar se tiče hoje, jo morate izvajati vsak dan z določenim ritmom za vsakega, da vam šport ne bo breme. Tecite vsak dan nekaj minut. Pojdite plavat, če je mogoče, vsaj nekajkrat na teden.

Jutranje vaje je treba izvajati vsak dan. Priporočljivo je nagibanje glave v obe smeri, vrtenje trupa, ramenskih sklepov in premikanje rok. Te manipulacije trajajo 5-7 minut, zdravje pa je bistveno dodano.

Vaje za hrbtenico so nagibi trupa v vse smeri in vrtenje medeničnega predela. Trening poteka stoje ali sede, kar vam najbolj ustreza. Ta dejanja prispevajo k prožnosti, normalizaciji pretoka krvi in lajšanju stresa.

Kompleks medicinskih tečajev

V zvezku ni gibov, ki jih ne bi mogli obvladati. Vsi so precej preprosti in moškemu telesu prinašajo le koristi. Ni vam treba narediti vseh naenkrat, lahko jih naredite ločeno. Pozitiven rezultat je odvisen od pravilnosti njihovega izvajanja.

Imbuilding

Gre za umik analnega prehoda. Priporočljivo je izvajati z izmeničnim dihanjem. Pri vdihu potegnite mišice anusa, med izdihom pa sprostite. Te manipulacije se izvajajo dvakrat na dan po 10 pristopov vsakič.

Škarje

Lezite na hrbet, dvignite noge za 90 % in jih razmaknite. Nato združite in prekrižite, se vrnite v prvotni položaj. Vzrejo in mešanje se izvaja večkrat.

Tudi "škarje" lahko naredimo tako, da se obrnemo na trebuh. Ta metoda je nekoliko težja, vendar po učinkovitosti ni slabša od prejšnje.

Dih

Nenavadno, vendar morate dihati s trebuhom. Lahko se izvaja v katerem koli položaju. Globoko vdihnite, medtem ko čim bolj razširite trebuh, zadržite dih za nekaj sekund. Počasi izdihnite, potegnite trebuh.

Vaja na zadnjici

Velja za najučinkovitejšo vadbo pri zdravljenju in preprečevanju prostatitisa. Če sedite na tleh z iztegnjenimi nogami, morate "hoditi" po zadnjici. Takšnih korakov je treba opraviti do 50 na dan.

Kolo

V ležečem položaju morate dvigniti noge, roke pritrditi na zadnji del glave in premikati noge kot pri vožnji s kolesom. Vsako okončino priporočamo za 20 vrtljajev.

Hoja po stopnicah pomaga normalizirati pretok krvi v območju prostate.

Vse vaje je najbolje izvajati po prebujanju, saj se stagnacija izločanja prostate običajno pojavi zjutraj. Nič manj učinkovite niso večerne in dnevne vaje.

Osnove telesne dejavnosti pri prostatitisu

Moški, ki so vsaj enkrat v življenju doživeli prostatitis, vedo, da je najučinkovitejše zdravljenje vadba in aktiven življenjski slog. Glavna stvar je pravilnost.

Gimnastika brez zdravil ne more pozdraviti vnete prostate.

Vsak moški ni zaščiten pred zahrbtnim prostatitisom. Za preventivo je treba vsak dan izvajati optimalen in nevsiljiv sklop vaj. Vse vaje na prostati imajo pozitiven učinek, vendar je glavni poudarek le na tistih, ki jih lahko izvajamo brez zdravnika.

Dvigalo

Moški bi morali pozabiti nanj, če jim je zdravje drago. Hoja do vašega nadstropja je povsem možna in koristna. Za to ne bo vzelo veliko časa, vendar se bo zdravje izboljšalo. Lahko si vzamete počitek na pol poti. V tem primeru je glavna stvar postopek dviganja. Sčasoma se navadiš dvigovanja na lastnih nogah, gibi pa postanejo enostavni. Če so noge navajene na obremenitev, lahko stopite čez stopnico. Pri visoki rasti je treba zajeti dva koraka.

Kolo

Prej je ta način prevoza veljal za modno. Zdaj je ta vrsta prevoza še en način, da se ohranite v dobri formi. Kolesarjenje velja za učinkovito preprečevanje prostatitisa.

Hipodrom

Če je mogoče in če imate denar, lahko obiščete to institucijo. Jahanje velja za dober dodatek pri zdravljenju vnetnega procesa. Poleg tega lahko normalizirate psihološko razpoloženje.

Hoditi

Univerzalni način. Vsi gredo in to počnejo ves čas. Malo pa je ljudi, ki se veliko ukvarjajo s pohodništvom. Moški so navajeni, da se do cilja vozijo z avtobusom ali avtomobilom. Pogosto tudi 500 metrov vozijo na kolesih. Zakaj jih ne bi sprehajali?

Opisane aktivnosti hitro normalizirajo pretok krvi v prostati. Z redno vadbo bo učinek pomemben in precej opazen. Te metode "raztovarjanja" prostate lahko opravite eno uro pred intimnostjo.

Gimnastika ni zdravilo. Če je v prostati patogen, morate jemati zdravila. Polnjenje je bistven dodatek k univerzalnemu tečaju zdravljenja.